Rob Halford najavio sledeći album Judas Priest-a

Rob Halford je potvrdio da se Judas Priest spremaju da započnu rad na sledećem albumu.

Govoreći o svojim planovima za nadolazeću godinu, Rob je rekao : “Ja ću se za praznike vratiti u Veliku Britaniju, da vidim moju porodicu i prijatelje. A onda krećemo.. Događaju se dve stvari. Prvo krećemo sa pisanjem pesama početkom sledeće godine, i dalje pod utuskom albuma “Firepower”, a iskreno nam se žuri da krenemo sa pisanjem i vidimo šta to još možemo napisati. Dakle, to su nam planovi za sada. A onda krećemo sa velikim spremanjem 50-ogodišnjice benda koja, mislim da kreće u Finskoj u junu. Do kraja 2020. godine i deo 2021. ćemo imati turneju slaveći po svetu 50 godina Judas Priest-a. ”

Ovog oktobra Halford je rekao da je gitarista Glenn Tipton poslednjih nekoliko meseci proveo sastavljajući ideje za sledeći album benda.

“Glenn uvek nešto isprobava, neke nove ideje, iako sada ne svira turneje sa nama.” rekao je pevač. “Uvek nešto svira u studiju u Velikoj Britaniji, smišlja riffove. Imamo mnogo rifova. A u muzici koju mi sviramo uglavnom sve počinje s riffom. Onda ubacujemo melodiju, sve to spajamo i gradimo pesmu, kao što to čini i većina bendova. “Firepower” će biti prilično teško nadmašiti, ali daćemo sve od sebe da snimimo još jedan sjajan album.”

Tipton je najavio svoje odustajanje od turneja u februaru 2018. godine nakon što je saznao svoju dijagnozu Parkinsonove bolesti. Baklju je preneo producentu albuma “Firepower”, Andyju Sneapu.

Tiptonu je dijagnostifikovan degenerativni neurološki poremećaj pre gotovo šest godina, nakon što je problem počeo da ga muči barem pola decenije ranije. Gitarista, koji sada ima 72 godine svirao je na svim albumima Judas Priest-a od kada je debitantska postava benda odbjavila album “Rocka Rolla” 1974. godine. On ni sada ne napušta bend, već jednostavno ne može da podnese fizički zahtevne uslove nastupanja uživo.

Trenutnu postavu Judas Priest-a na turnejama čine pevač Rob Halford, basista Ian Hill, gitaristi Sneap i Richie Faulkner i bubnjar Scott Travis.

U otktobru je objavljeno da su Judasi među nominovanim za 2020. klasu Rock and Roll Hall Of Fame. Bendovi sa najviše glasova će objavljeni u januaru, a 2. maja 2020. godine na ceremoniji u javnoj dvorani u Clevelandu će biti i zvanično uvršteni.

Osim sadašnjih članova ukoliko budu među najglasanijim bendovima u Rock n Roll kuću slavnih će sa njima ući i K.K. Downing, bivši bubnjar Les Binks i pokojni bubnjar Dave Holland. Za Judase, kao i za druge bendove možete glasati ovde.