Laibach početkom decembra u Beogradu/Borghesia sutra u Novom Sadu

Kultni slovenački sastav Laibach 4. decembra će nastupiti u u Beogradu!

Jedna od najprovokativnijih grupa sa prostora bivše Jugoslavije, majstori performansa i angažovanog muzičkog stvaralaštva, kultni slovenački kolektiv Laibach u sredu, 4. decembra održaće ekskluzivni koncert za sve generacije u beogradskoj Kombank dvorani, u okviru svetske turneje na kojoj predstavljaju svoj poslednji album “The Sound of Music”, izdat krajem 2018. godine.

Ovaj album nastao je kada je Laibach kao prvi rock bend sa Zapada posetio Severnu Koreju 2015. godine povodom proslave 70. godina od oslobođenja te zemlje, a sadrži pesme izvedene tom prilikom, kao i ostale pesme iz tada snimljenog dokumentarnog filma “Dan oslobođenja”. Uvek na vetrometini kritike, uvek jasno iskazujući svoj stav prema savremenom svetu, Laibach predstavljaju istinske umetnike na muzičkoj sceni, a svaki njihov nastup predstavlja multimedijalni spektakl za posvećenu publikom.

Ulaznice za ovaj događaj su dostupne putem GIGS TIX prodajne mreže, online na http://bit.ly/LaibachBelgrade i na blagajni Kombank Dvorane.

Vrste ulaznica i cene za njih su sledeće :

Zlatna zona – 3.690 RSD

Zona 1 – 3.190 RSD

Zona 2 – 2.690 RSD

Zona 3 – 1.990 RSD (

Lože parter i balkon – 3.490 RSD

Lože međusprat – 4.490 RSD

Pored numera sa novog albuma, publika će na koncertu u Beogradu moći da čuje i pesme iz ranih razdoblja benda, te novije pesme napisane za naučno fantastični film Iron Sky – The Coming Race (u režiji Tima Vuorensole), koji se trenutno prikazuje u evropskim bioskopima.

Grupa je tokom gotovo 40 godina postojanja izdala više od trideset albuma, o njoj su snimali filmove, pisali diplomske radove i doktorske disertacije, a renomirani bostonski Massachusetts Institute of Technology objavio je knjigu o njima, pod nazivom “Interrogation Machine”. Uticali su na brojne svetski poznate muzičare kao što su Nine Inch Nails, Marilyn Manson i Rammstein, dok je njihova matična izdavačka kuća čuvena londonska Mute Records, koja pod svojim krovom okuplja neka od najistaknutijih svetskih muzičkih imena, poput Depeche Mode, Nick Cave, Goldfrapp, Moby, New Order i brojne druge.

Jedno od najznačajnijih imena slovenačke scene u vreme stare Jugoslavije, uz Laibach i Pankrte, zasigurno je ljubljanski sastav Borghesia koji se smatra začetnikom EBM i elektornskog dark rock zvuka na ovim prostorima. Oni nam sutra dolaze u Novi Sad gde će održati koncert u MKC Petefi Šandor.

Bend koji je kako mnogi kažu išao daleko ispred svog vremena. Oformljeni su još 1982. kada su svojom pojavom izazivali brojne rekacije javnosti ne ostavljajući nikoga ravnodušnim. Prikačena im je etiketa jugoslovenskog D.A.F-a. U periodu 1988-1991. imali su nekoliko velikih, veoma uspešnih evropskih turneja, kada su prestižni muzički magazini (NME, Melody Maker i brojni drugi) pisali hvalospeve o njima. Polovinom 90ih prestaju sa radom da bi se ponovo vratili na scenu 2009. godine i svima ponovo priredili veliko iznenađenje kročivši na binu kao full-bend. Tada su osvežili svoj stil mnogim novim motivima, inovativnim idejama koje će verovatno (kao što smo i navikli u vezi ovog benda) biti shvaćeni tek u nekoj daljoj budućnosti, ali Borghesia ovog novembra stiže u Novi Sad da u skupu promocije svog novog albuma Proti Kapitulaciji održi svoj nastup pred fanovima i prijateljima.

Specijalni gosti i domaćini na koncertu biće unikatni duo Lepša Brena. Kao i Borghesia, bend Lepša Brena neguje nestandardan i vrlo originalan zvuk tako da sve prisutne očekuje jedno autentično audiovizuelno putovanje.

Ulaznice su u prodaji u Mungos šopu kao i putem Gigstix prodajne mreže:

Još danas cena karte iznosi 800 dinara, dok će sutra, odnosno na dan koncerta biti 1000 dinara.