Mick Mars objavljuje solo album

Gitarista glam/heavy metal sastava Mötley Crüe Mick Mars objaviće svoj solo album.

Mick Mars, gitarista sastava Mötley Crüe izjavio je da će objaviti svoj debitantski solo album u aprilu sledeće godine. Kako je otkrio javnosti na izdanju je pasivno radio oko četiri godine, a snimljeno je u Nešvilu sa producentom Michael Wagenerom (Ozzy Osbourne, Accept, Warrant, Skid Row) u Blackbird Studiju.

Prošlog septembra Mars je za Billboard rekao o muzičkom smeru svog solo materijala: ” Nije poput današnje muzike, koja se po meni prilično svodi na pop metal i momke koji growl-uju. Sve je to u redu i sve je to kul, ali ja samo tražim nešto što je malo drugačije od toga. Takođe ne želim da živim u ’85. Teško je izmisliti sebe, ali to radim sada. Pokušavam izmisliti način kojim treba da pristupam pri pisanju muzike. Imam puno sranja, a imam i puno dobrih stvari. ”

Mars je rekao da sarađuje sa pevačem po imenu Jacob – zbog toga neki fanovi sumnjaju da je u pitanju Jacob Bunton (Adler, Lynam).

“Taj momak može da peva na više različitih načina, i prilično je neverovatan”, rekao je Mick. “Samo mu kažem, ‘ovde želim takav glas’, i on će to odmah otpevati.”

U odvojenom intervjuu za “Talking Metal”, Mars je rekao da njegov debitantski solo album neće zvučati kao nečiji tuđi, već će imati jedinstvenu notu.

“Pa, pretpostavljam da je to moj vlastiti stil”, rekao je. “To zapravo nije blues. Moje sviranje ima i blues elemenata, naravno, ali nije ono što biste nazvali blues albumom. Više je u pitanju hard rock, ali ne želim čak ni otići preterano u žestoko, znate na šta mislim? To je samo nešto, nadamo se malo drugačije od onoga što imate prilike sada da čujete. Ali da znate, nećete čuti pesmu koja podseća na Mötley Crüe, osim gitare, jer ipak to sam ja. Biće malo žešće pesme od toga, ali ne toliko žestoke da je možemo nazvati heavy metalom, kao što su Ministy i još neki od tih momaka. ”

Još 2016. godine Mars je objavio isečke svoje dve solo pesme, očito nazvanih “Gimme Blood” i “Shake The Cage”. Na tim pesmama gostovao je pevač John Corabi, koji je pevao i na istoimenom albumu Mötley-a iz 1994. godine. Corabi je kasnije rekao da nije dopreo pisanju te dve pesme, ali da je otvoren za saradnju sa Marsom na potpuno novom materijalu.

Takođe, pre nedelju dana Mötley Crüe su saopštili da su se vratili ! Skoro šest godina nakon potpisivanja sporazuma prema kom niko od članova nije smeo da svira pod imenom Mötley Crüe niti oni zajedno, taj ugovor od nedavno i zvanično prestaje da važi zbog čitave mase nove generacije Crüeheads-a koji su neumorno zahtevali da se bend vrati turnejama. Nakon velikog uspeha njihovog filma “The Dirt”, Motley Crue su doživeli ogroman porast nove publike te ćedeće godine imati turneju sa grupama Def Leppard i Poison.

Osim toga, Mick je nedavno gostovao u pesmi coutry izvođača Cory Marksa, na kojoj su se pojavili i Ivan Moody, vokal sastava Five Finger Death Punch i Travis Tritt, takođe coutry izvođač.