Prikazujemo vam spotove iz nedelje iza nas – 1.12.2019.

Ćao ljudi, trebalo bi da smo već utvrdili gradivo – u ovom članku vam predstavljamo pesme koje su prošle nedelje dobile svoje video spotove ili lyric videe. I ovog puta ima malo više materijala, sva sreća ? Od pop-rocka, preko hard rocka, punka pa do progressive i black metala i još dosta toga.

Pa da krenemo !

Za početak – pevač folk-metal sastava Pero Defformero Goran Biševac Biške ovog puta nas je iznenadio jednom solo kompozicijom. Biške je u saradnji sa svojim vernim Klonovima objavio najnoviju pesmu “Robot”. Muziku i tekst je odradio Miroslav Majkić, poznatiji kao Gosn’ Bandar, a koji se u ovom slučaju predstavlja u ime Klonova. Više o ovoj pesmi možete pročitati ovde.

Dirty Shirley je sastav koji je verovatno poznat malom broju vas, a to je zato što je nastao tek nedavno. Čine ga nekadašnji gitarista benda Dokken – George Lynch, i Dino Jelusić – pevač hrvatskog benda Animal Drive(koji je kao i George Lynch prošle godine objavio debitantski album za Frontiers Music SRL, a novi očekujemo sledeće godine), kao i sastava Trans-Siberian Orchestra. Takođe, u postavi benda je i bubnjar benda Evanescence, Will Hunt. Oni su pre oko mesec dana objavili pesmu “Here Comes The King”, koja je par dana kasnije dobila i video spot, a istoimeni album “Dirty Shirley” možemo očekivati uskoro. Ispod možete videti lyric video za pesmu “Dirty Blues” koju su objavili ove nedelje.

Švedski progressive metal sastav Opeth su 27. septembra objavili njihov najnoviji album “In Cauda Venenum”. Album je urađen na švedskom i engleskom jeziku a sada su nam predstavili i video spot za numeru “Universal Truth” odnosno “Ingen Sanning Är Allas”.

Annihilator su objavili spot za numeru “Psycho Ward” koja će se naći na njihovom predstojećem albumu “Ballistic, Sadistic”. Više o ovoj temi možete pročitati ovde.

Atheist Rap su objavili spot za numeru “Grbavci” koja je se našla na njihovom najnovijem studijskom izdanju urađenom u saradnji sa nemačkim bendom Defenders of The Universe. Više o ovoj temi možete pročitati ovde.

Simphonyc power metal sastav iz Austrije Serenity objavili su video spot za numeru “Set The World On Fire” u kojoj im je gostovao Herbie Langhans na vokalu. Pesma će se naći na albumu “The Last Knight” koji će biti objavljen 31. januara sledeće godine.

Bryan Adams je objavio video spot za numeru “Joe And Marry” koji je zabavna moderna ilustracija Božićne priče sa sve Adansom. Pesma je se našla na njegovom najnovijem EP-ju nazvanom “Christmas”, a na kom je se pored ove našlo još četiri pesme.

Lordi nastavljaju neumorno. Finski metalci su objavili i drugi singl zajedno sa video spotom, sa predstojećeg studijskog albuma “Killection”. Album će biti objavljen 31. januara sledeće godine, a pre 20ak dana su objavili prvi singl “Shake The Baby Silent”.

Zagrebački punkeri Šank?! objavili su novu pesmu “Živjeli” u saradnji sa Zoranom Tododovićem Todorom, a ispraćenu video spotom. Povodom prvih 10 godina benda koje slave sledeće godine, oni su odlučili da objave ovu pesmu(koja će se jelte i naći na tom albumu), ali i da svaki mesec naredne 2020. godine objave po jedan novi single sa nadolazećeg albuma čije ime će naknadno objaviti. Više o ovoj temi možete pročitati ovde.

Američki rock bend Clutch objavili su svoju obradu pesme “Fortunate Son” koja je originalno numera benda Creedence Clearwater Revival.

Black Veil Brides su se nedavno rastali sa basistom Ashley Purdyjem koji je izašao iz benda, ali nisu čekali dugo. Za sada kao zamena(a uskoro kao stalni član) im se pridružio Lonny Eagleton, koji je svirao u solo projektu njihovog pevača Andy Biersacka – Andy Black. Sada kada imaju novog basistu, spremni su za nove poduhvate, te su objavili novi EP pod nazivom “The Night”, a koji sadrži dve pesme – “Saints of the Blood” i “The Vengeance”, obe ispraćene video spotovima.

Finska power/symphonic metal grupa Amberian Down objavili su kao drugi singl obradu ABBA-ine pesme “Lay All Your Love On Me”. Prvi singl “United” je objavljen pre nekog vremena, a album “Looking For You” će objaviti 31. januara sledeće godine. Ovim su pokazali da će sledećim izdanjem stremiti ka što melodičnijem zvuku.

Black metal sastav Scour predvođen Phil Anselmom(nekadašnjim pevačem Pantera-e) objavili su svoju obradu pesme “Massacre”(original izvodi Bathory). Ovo je jedna od pesama sa EP-ja pod nazivom “Black” koji će ugledati svetlost dana sledeće godine.

I za kraj još jedna domaćica, Grupa Boss je u saradnji sa Draženom Žerićem Žerom iz grupe Crvena Jabuka.