Queen & Adam Lambert, Alice Cooper i još mnogo drugih potvrdili su da će svirati na koncertu za pomoć Australiji

Queen i Adam Lambert zajedno sa Alice Cooper-om potvrđeni su za koncert za borbu protiv požara sledećeg meseca.

Koncert će se održati na sidnejskom stadionu ANZ 16. februara kako bi se prikupila sredstva za borbu protiv požara, kako se ova zemlja oporavlja od razornih požare koji su je zahvatili.

Spekulacije su bile i ranije da će Queen i Adam Lambert imati svoj koncert na stadionu dan ranije, u okviru svoje turneje Rhapsody.

Prošle nedelje, umetnici iz celog sveta muzike šokirali su se videvši kakvu štetu je napravilo nimalo naivno širenje požara, nakon čega su Airbourne pozvali fanove da doniraju ako mogu za pomoć zemlji.

Metallica je donirala 750 000 USD za pomoć, dok je Parkway Drive pokrenuo GoFundMe kampanju za prikupljanje novca za pomoć dobrotvornim organizacijama širom zemlje.

Sada je se uključio i bend Blink-182 koji prodaje posebno dizajnirane majice za prikupljanje novca u dobrotvorne svrhe.

“Australiju pustoše smrtonosni požari, a mi se jednostavno osećamo tako bespomoćno. Izveli smo novu merch liniju i sav prihod doniramo u dobrotvorne svrhe. Dajmo svoj deo da osiguramo da su svi, okolina, plus svi ovi kenguri i koale bezbedni. ” – rekli su iz benda.

Frontmen benda X Japan Ioshiki takođe je donirao novac, ravnomerno deleći 100.000 dolara australijskom Crvenom krstu i Fondu Rainforest Trust’s Conservation Action Fund.

Ioshiki kaže: “Očuvanje i održivost su moja glavna briga. Bez obzira iz koje ste zemlje, svi smo jedna planeta. Ovo je pitanje koje se tiče svih, i nadam se da će se još ljudi pridružiti ovom slučaju. ”