Ćao drugari,

Kao što smo već pomenuli, od ove godine i zvanično kreće naša nova rubrika zvana “Trougao“, koja je debitovala 15. decembra sa prvom pilot epizodom, a ovo je druga. U rubrici ćemo svakog 1. i 15. u mesecu predstavljati po 3 mlada, novija benda. Bendovi koji žele da se nađu u ovoj rubrici se mogu prijaviti slanjem svoje biografije, linkova pesama, ili čime žele da se predstave našim čitaocima na email highwaystarmagazine@outlook.com. Jedini uslov za prijavu jeste da imate najmanje jednu autorsku pesmu objavljenu na YouTube-u(ili nekoj drugoj platformi, ali YT je poželjan) , makar demo verziju ili kvalitetan snimak uživo. Prijave će biti otvorene svakog meseca od 2. do 13. u mesecu, i od 16. do 29. u mesecu, te za treću epizodu koja će biti 15. januara prijave kreću sutra !

Pa da krenemo,

Prvi bend koji ćemo danas predstaviti jeste mladi valjevski sastav VAtreni Prsten. VAtreni Prsten je jedan od najmladjih rock bendova u Srbiji. Sastali su se početkom 2018. godine, tačnije 21.01. kada su održali prvu probu. Bend čine tri veoma mlada momka, gitarista ima 14 godina, basista 14 godina i bubnjar 13. Održali su za sada 5 nastupa a najznačajniji je bio onaj na BARF festivalu u Beogradu gde su osvojili drugo mesto. Album nam polako spremaju, a neke njihove snimke možete čuti ispod. Rekli su : “Nadamo se da cemo nastaviti istim tempom sviranja, i sanjariti o punim arenama i stadionima.”, a mi ne sumnjamo u to ako nastave ovim tempom, ipak im je samo 13-14 godina a praše domaćinski ! Takođe, bend možete pratiti na njihovom Instagram profilu, da biste bili u toku sa bendom i njihovim radom.

Sledeći bend koji vam predstavljamo jeste Veto. Veto je mladi hard blues trio iz Beograda, oformljen u leto 2018. Uporedo se bavi pravljenjem autorske muzike i sviranjem stranih blues I rock obrada. Trenutnu postavu čine: Igor Jovanović- bas gitara, vokali, Stevan Ivanovski- Bubanj i Marko Puzović- gitara. Pesmu kojom su se prijavili na nedavno održani Mobil Demo fest možete čuti ispod. I Veto takođe možete pratiti na njihovom Instagram profilu da biste bili u toku sa bendom i njihovim radom.

I poslednji bend u ovoj epizodi koji ćemo predstaviti jeste sastav Momčilov Zmaj. Bend Momčilov Zmaj je punk sastav nastao krajem 2017. godine. Od samog početka su počeli sa radom na autorskim svarima, dok su se u međuvremenu svirali kaveri bendova Goblini, Šank, Šaht, Birtija, Frontline itd. Bend čine Stefan Gavrilovski na vokalu, Dušan Marković na bubnju, Mladen Ćirić na bas gitari, i Dimitrije Živković i Petar Mladenović na gitarama. Za sada su imali priliku da dele binu sa momcima iz Crvenog Kartona, Briganda, Fighting Sparrow, Kontras, Gospodin Pinokio itd. Nedavno su objavili prve dve autorske pesme koje možete čuti ispod.