Photo : Promo

Valjevski jazz festival od 25. do 27. novembra

Tradicionalni Valjevski jazz festival u svom 37. izdanju biće realizovan od 25 .do 27. novembra u Centru za kulturu Valjevo.

Na jazz festu će nastupiti velika regionalna imena kao što su Kaliopi, Edin Karamazov i Lena Kovačević, saopštili su organizatori ove muzičke manifestacije.

Ispratite : Kaliopi : “Bato je više od pesme”

Prateći konceptualnu ideju „New jazz moment“, direkcija festivala najavljuje zanimljiv trodnevni program prilagođen aktuelnoj epidemiološkoj situaciji, uz želju da i ova godina ostavi zanimljiv trag u istoriji najdugovečniijeg jazz festivala na našim prostorima.

Program će u četvrtak, 25. novembra početi koncertima valjevskih bendova LA band, Blue Train, Medical Doctors, Pilot blues band i Mehanički balet.

U petak, 26. novembra sa početkom u 20 časova, nastupiće kvartet Vladimira Maričića i predstaviti, uz svoj uobičajeni repertoar, aktuelni album “Ibar”. Sledi koncert niškog fussion jazz benda poznatog i van granica naše zemlje, EYOT.

Photo : Promo

U susret premijeri filma “Nije loše biti čovek” u kome se pojavljuje kao diva, iste večeri će nastupiti i Lena Kovačević, koja će svoj smoot jazz repertoar predstaviti sa svojim bendom na sceni valjevskog Czk.

U subotu, valjevska publika će biti u ekskluzivnoj prilici da čuje regionalnu muzičku zvezdu Kaliopi i jednog od najboljih svetskih lutnjista i gitaristu Edina Karamazova, kojeg će valjevska publika moći da čuje posle saradnje sa Stingom i mnogih drugih svetski priznatih projekata. Dvoje velikih umetnika će izvesti program sa njihovog zajedničkog diskografskog projekta “Oblivion”, na kome se nalazi muzika sa raznih kontinenata u aranžmanu Edina Karamazova za baroknu lutnju, gitaru i vokal. Bend koji je osvojio II mesto posle Čika Korije, na listi fusion-jazz bendova “The 41st Annual Jazz Station Awards / The Best Jazz of 2019”, Vasil Hadžimanov Band, rado viđeni gosti ove manifestacije, zatvoriće trodnevni program.

Uz poštovanje aktuelnih epidemioloških mera, obezbeđeno je propisano rastojanje između gledalaca ograničenim kapacitetom sale u valjevskom Centru za kulturu, koja se redovno dezinfikuje.

U salu neće biti moguće ući bez maske, a cena karata je izuzetno popularna. Pojedinačne ulaznice za petak i subotu su 300, a zbirna karta za oba dana je 500 dinara. Ulaz u četvrtak je slobodan.